“Què són els “Young Learners Exams”?

Són exàmens de Cambridge que estan dirigits a nens i nenes amb edats compreses entre els 7 i els 12 anys (no són obligatoris).
Come Along creu en els exàmens de Cambridge com una forma de mesurar el nivell d’anglès dels alumnes. Tothom ha sentit parlar del First Certificate, l’objectiu de molts. El procés per arribar a aquest nivell comença molt aviat, quan els nens són molt petits. Per això, Cambridge ha creat els exàmens “Young Learners”.
A Come Along incorporarem la preparació per a aquests exàmens en el curs habitual del seu fill/a sense cap cost addicional. Nomes haurien de pagar las taxes de l’examen aquells que hi estiguessin interessats/des.
Els “Young Learners Exams” són la introducció perfecta per als futurs exàmens oficials de la Universitat de Cambridge. Els estudiants més joves perden la “por escènica” que comporta fer un examen en un lloc extern desconegut i els exàmens d’anglès es converteixen en una part familiar de l’experiència d’aprenentatge. I així es comencen a preparar per assolir l’objectiu d’acabar el batxillerat amb el nivell B2 (First Certificate) o més.
Aquests exàmens estan pensats per engrescar els nens en l’aprenentatge de l’idioma, tot fent servir continguts adaptats a les seves necessitats (amb el predomini de dibuixos i figures de colors), a fi i efecte d’aconseguir que resultin més atractius, i amb instruccions clares que fàcilment podran seguir.

Quins són els nivells?

Hi ha tres nivells: Starters, Movers i Flyers. Segons el Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües (MCR), un bon resultat en el nivell Movers és equivalent al nivell A1 de l’MCR. El nivell més alt (Flyers) correspon al nivell A2.

Com és l’examen?

Cada nivell consta de 3 parts:
Comprensió lectora i expressió escrita: Prova (amb llapis i paper) en què els nens han de demostrar la seva capacitat per llegir i escriure anglès senzill.

Comprensió auditiva: Prova en la qual els nens escolten textos curts gravats i han de fer diverses feines per demostrar el seu nivell de comprensió.

Expressió oral: Breu entrevista amb un examinador especialitzat.

Com s´avaluen els exàmens?

Els resultats estaran disponibles en unes 5 setmanes, però els certificats triguen al voltant de 8 setmanes després de la publicació dels resultats.
Cambridge expedeix un certificat oficial a tots els nens que es presentin a l’examen. No hi ha aprovats ni suspensos. Els certificats representen una avaluació positiva de cada competència, i també indiquen els punts forts i aquells on cal millorar. El progrés del nen es valora mitjançant un sistema de puntuació que fa servir escuts (de l’1 al 5). Aquesta divertida forma de qualificació és força engrescadora per a la canalla.

Quan es fan i quant costen?

Els exàmens es fan al mes de juny a Barcelona i les taxes s’han de pagar dins del període d’inscripció (març-abril 2016). Si hi esteu interessats, nosaltres mateixos faríem la inscripció des del centre Come Along. Els preus actuals són:

Starters: 56.50€ (duració: 45 min)

Movers: 58:50€ (duració: 65 min)

Flyers: 61€ (duració: 75 min)